Våra Grupper

Gravidträning

Med Dan Bergqvist

Träning under graviditet ger i de allra flesta fall stora fördelar för både fysiskt och psykiskt välmående både under och efter graviditeten. Vi rekommenderar att under hela graviditeten röra på sig det man kan och om det är en komplikationsfri graviditet gärna träna med oss i våra grupper. Behöver man lite mer tillsyn eller vill ha extra hjälp och stöttning finns även alternativ hos oss med Personlig Träning eller specifika grupper/individuella träningsupplägg för muskulära obalanser.

I våra grupper rekommenderar vi framförallt dig som är någonstans mellan v 14-32 (när gruppen startar). Detta pga om du är tidigare in i graviditeten kan du i stort sett träna som vanligt och om du är längre in i graviditeten kan du behöva lite lugnare mer individuell träning. Givetvis är dessa rekommendationer bara generella och kan variera från person till person, så kontakta oss gärna om du har några frågor kring detta.

Datum och tider Sommer/höst 2024

20 aug tis-tors 17:40-18:40, Dan i Pildammsparken

 

Plats

-Pildammsparken Margaretapaviljongen

-Stadiongatan 60 (Från nov-april)

Pris

1395 kr / Gruppomgång 6 veckor – 12 tillfällen

Datum och tider vinter/vår 2024

19 aug, mån-ons 11:10-12:10, Dan i Pildammsparken

Fler tider kommer att släppas.

Plats

-Pildammsparken Margaretapaviljongen

-Stadiongatan 60 (Från 14 nov-mars)

Pris

1395 kr / Gruppomgång 6 veckor – 12 tillfällen

Mammaträning steg 1

Med Dan Bergqvist

Gruppträning för nyblivna mammor är en otroligt populär och välrekommenderad träningsgrupp för dig som nybliven mamma. Steg 1 träningen byggs från grunden och ser till att du får en optimal progression som på säkrast möjliga sätt ger dig den bästa utvecklingen. I steg 1 startar vi alltid med ett pass fullmatat med information och tips kring bäckenbotten och de inre magmusklerna. Träningen går sedan fortsatt ut på att stärka din bäckenbotten-, coremuskulatur och samtidigt ge en ökad kroppskontroll och stark kropp. Ett stort plus är att du lär känna fler nyblivna mammor och dessutom kan få en stor  träningsmotivation av att träna tillsammans i grupp.

Du är välkommen i steg 1 när du känner dig redo för att komma igång med träningen igen, men som tidigast 6-8 veckor efter förlossningen (8+ vid kejsarsnitt). *Har du haft några problem under förlossning eller därefter bör du rådfråga din läkare innan du anmäler dig.

Mammaträning steg 2

Med Dan Bergqvist

Mammaträning steg 2 innebär en fortsättning där steg 1 avslutats. Här börjar vi redan på en lite högre intensitet och inkluderar t.ex löpning redan från pass nr 1. Dock är det aldrig löpning långa sträckor i taget utan lite blandat in med styrkeövningar (känner du dig inte redo för att springa ges givetvis alternativa övningar eller så rekommenderas steg 1 istället).

Du som tänkt anmäla dig till steg 2 bör ha gått vår steg 1 kurs innan, alternativt utfört någon annan form av träning som inkluderat magmusklerna och bäckenbotten.

Steg 2 går bra att gå flera gånger efter varandra och du kan vara med i våra grupper så länge som det känns bra att ha med ditt barn och bebisen inte blivit allt för aktiv så att du inte får ut lika mycket av träningen längre.

Skulle du vilja fortsätta träna utan barn erbjuder vi också t.ex Powerfit på kvällar eller HIIT Morgonträning

Datum och tider sommar/höst 2024

Tider kommer att släppas inom kort

Plats

-Pildammsparken Margaretapaviljongen

-Stadiongatan 60 (Från 14 nov-mars)

Pris

1395 kr / Gruppomgång 6 veckor – 12 tillfällen

Datum och tider vinter/vår 2024

Nästa datum inte satt ännu – Maila oss vid intresse

Plats

Stadiongatan 60 Malmö

Price

4000 kr / Gruppomgång 

Kan delbetalas på 2 eller 3 tillfällen

 1 Mama Scan (inkluderad) + 10 tillfällen i liten grupp

Mamma i balans

Med Dan Bergqvist

Lära sig att leva med smärta? NEJ TACK! Mamma i Balans är till för dig som verkligen vill djupdyka i din kropps muskler och dess funktioner och samarbeten. Innan gruppstart bokas en privat ”Mama Scan” in där vi tittar på hur din kropp hänger samman idag och varför du t.ex har ont där du har ont. Vi kommer att lokalisera alla dina muskulära obalanser och sedan tillsammans i en liten grupp på 5 deltagare jobba mot att behandla, stabilisera och stärka dina obalanser och samtidigt lära dina muskler att arbeta på rätt sätt och att synkronisera med varandra på ett effektivare sätt.

Vi tittar givetvis mycket på bäckenets funktion och position samt lär oss om samarbetet ända från tårna upp till bäckenbotten och de inre magmusklerna.

En gruppomgång innehåller 1 privat scanning samt 10 tillfällen med 1 pass/vecka under 10 veckor. Vi startar fler grupper när vi har tillräckligt många deltagare för grupperna. Så om du är intresserad men ingen av tiderna som står här fungerar för dig så kan du ändå skicka ett mail till oss med förslag på när du skulle kunna. Vi har då möjlighet att matcha ihop en ny grupp. *Detta är vårt syster-koncept Mama In Balance som du kan läsa mer om här

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.